Forside » Er æg farlige?

Er æg farlige?

æg, eggs, calorier, kalorier

Du har sikkert hørt, at æg er farlige og, at de er fyldt med kolesterol og derfor øger dit kolesteroltal, ikke? Det lyder også fornuftigt: Spis kolesterol = øget kolesterol i blodet.

Sådan hænger det bare ikke sammen.

Din krop producerer kolesterol hver dag. Og faktisk reducerer den produktionen af kolesterol, hvis du indtager noget gennem din kost og omvendt. Det er ret genialt. Så medmindre du lider af en metabolsk sygdom eller genetisk lidelse, påvirkes dit kolesterol altså ikke af kolesterol fra fødevarer som æg (og hvis du gerne vil vide lidt om kolesterol, kan jeg fortælle, at HDL-kolesterol er det “gode”, mens LDL er det “farlige).

Derudover er kolesterol ikke en dårlig ting. Kolesterol er et vigtigt næringsstof i kroppen – det indgår blandt andet i cellemembranen, som “holder vores celler sammen”. Så det er pænt vigtigt.

Og lad være med kun at spise æggehvider. De består bare af protein og vand i store træk. Alle vitaminerne, antioxidanterne og næringsstofferne får du fra æggeblommen, så drop din “fitness-morgenmad” med 200 gram æggehvide og en scoop whey – brug hele ægget.

Take away: Medmindre du har diabetes eller en eller anden sjælden genetisk lidelse, sker der intet ved at spise et par æg om dagen – de er kernesunde!

Kilde: Eggs: Healthy or Not? af John Berardi,  Precision Nutrition

Leave a Reply