Forside » Anmeldelse: AYL AU14 Sports BlueTooth headset

Anmeldelse: AYL AU14 Sports BlueTooth headset

SPONSERET INDHOLD

Fra tid til anden får jeg mulighed for at anmelde produkter. Nogle gange er det fuldstændig irrelevant for bloggen - der siger jeg nej - mens det andre gange giver god mening. Og dada Sports-headset.dk spurgte mig, om jeg ville anmelde et par AYL AU14 Sports BlueTooth headset, så jeg det som en oplagt mulighed for at prøve et såkaldt neckband in-ear headset - noget jeg faktisk har kigget på et stykke tid, fordi det er ret varmt at løbe med hørebøffer på. Derfor sagde jeg ja.

Indpakningen

First things first: Indpakningen. Indpakningen ikke noget specielt, og skulle man bedømme produktet ud fra denne, ville man nok overse det på hylderne. Hvid æske med produktet afbilledet, men ellers ikke nogen stor ståhej.

Heldigvis har Disney jo lært os, at man ikke skal skue hunden på hårene, og når du først åbner den hvide papæske vil du opdage, at AYL AU14 er opbevaret i en fin opbevaringsæske med plads til ekstra øre-dutter og opladerkabel - noget som ofte er forbeholdt markant dyrere headset (AYL AU14 koster kun 399 kroner i skrivende stund).

AYL AU14 Sports BlueTooth headset indpakning

AYL AU14 sports headset: First impression

Da jeg åbnede æsken og fik pakket alting ud, var jeg faktisk lidt imponeret. Mine forventninger var ikke store, primært fordi headsettet kun koster 399 kroner. Og det er altså begrænset, hvad man får for de penge.

Men min indledende skepsis blev gjort til skamme.

I æsken var der:

 • Trådløse høretelefoner/ear pices
 • Ekstra ear plugs i forskellige størrelser (3 størrelser i alt)
 • Laderkabel (uden stik til stikkontakten - du kan bruge det fra din mobil)
 • Opbevaringsboks
 • Brugervejledning (men altså, hvem kigger i den?)
 • Lille "dut" til at samle ledningen omme ved nakken (hvis den nu er for lang eller lignende)

Du får med andre ord ret meget med i pakken, og især det faktum, at du får en opbevaringsboks og ekstra ear pieces/plugs, er en kæmpe bonus. Især hvis du, ligesom jeg, har brug for to forskellige størrelser til ørerne (I know, it's a bitch).

Så thumbs up for det.

AYL AU14 Sports BlueTooth headset indhold i æsken

Pasform

Høretelefonerne sidder rigtig godt på øret (i hvert fald på mit) og fordi der medfølger ekstra ear plugs/pieces i forskellige størrelser, burde de passe ind i de flestes ører. Selv måtte jeg bruge forskellige størrelser for at få det hele til at spille, men dine ører er muligvis mere normale end mine.

Ledningen, der forbinder de to ear pieces, er en kende lang til min smag. Så medmindre du har et meget bredt hoved, vil du nok få lyst til at anvende den lille dims, der bruges til at forkorte ledningen. Det er lidt tricky at få til at spille de første par gange, men når du først har fået ledningen til at passe, spiller det, og du tænker ikke mere over ledningen.

Alt udstyret passer perfekt i opbevaringsboksen, så du kan have det hele med uden problemer.

Betjening

Ikke så mange dikkedarer her. Du forbinder headsettet ved at holde tænd/sluk-knappen inde i længere tid og så søge efter headsettet på din telefon/device. Her dukker det op og du kan forbinde. Herefter sker det automatisk, når du tænder. Easy.

Selve betjeningen sker enten på din telefon (duh) eller på det højre ear piece. Hold tænd/sluk-knappen inde for at tænde/slukke (whoa), tryk + for volumen op, - for volumen ned og hold en af dem inde for at skippe et nummer eller gå tilbage. Det er simpelt, men det virker. Også når man løber eller på anden vis er i bevægelse.

Lyd

Sammenlignet med et par høretelefoner som Sportsbuddys Wave One (læs anmeldelsen her) er der klart tale om en anden lydoplevelse.

Det giver selvfølgelig god mening, fordi et in-ear headset ganske enkelt bare er mindre rent fysisk. Diskanten og mellemtonen er ganske fin, mens bassen er langt mindre tydelig. Til prisen synes jeg dog, det fungerer rigtig fint, og headsettet kan fint overdøve støjen omkring dig uden at ødelægge dine trommehinder.

Samtidig er det også muligt at føre en samtale med høretelefonerne på. Husk at pause musikken - alt andet er jo flabet.

Sammenlignet med Wave One er der altså mindre dybde og markant mindre bass - men det er også unfair at sammenligne et headset med et par hørebøffer.

AYL AU14 Sports BlueTooth headset opbevaringsæske

Funktioner

AYL AU14 har cirka 10 meters rækkevidde - hvilket de rent faktisk holder. Jeg kunne således gå længere væk fra min telefon, end jeg kunne med Wave One. Det var virkelig rart. Samtidig har de noise-cancelling, så støj omkring dig reduceres markant, mens lyden går klarere igennem.

De holder cirka strøm i 230 timer på standby, syv timers musik, og tager kun to timer at oplade. Og du kan selvfølgelig bruge headsettet til at snakke i telefon.

AYL AU14 trådløst headset: Den endelige dom

Til prisen er AYL AU14 Sports BlueTooth headset et virkelig fint headset. Der er virkelig god value-for-money. Fin lyd, masser af spilletid og god rækkevidde, og så er opbevarings-casen et fint touch.

Headsettet kan ikke hamle op med de dyre konkurrenter, men når prisen er 1/3 til 1/4 af konkurrenternes, er der tale om et headset, som du kan bruge til alt uden at frygte for det. Med andre kan jeg klart anbefale headsettet til netop sport. Skulle uheldet være ude, er det samtidig nemt at erstatte det, hvorimod bruger du B&O, Apple eller JayBird, skal du altså hoste op med en del mere for at få et nyt. Det tæller klart op.

Funktioner, pasform og tilbehør lever mere end op til forventningerne. Faktisk havde jeg ikke regnet med opbevarings-case og ekstra ear-pieces, så det var en kærkommen overraskelse.

Dommen lyder på 4/5 stjerner skal således ses i forhold til prisen. Ønsker du et budget headset, der kan bruges til træning og anden sport, og har du brug for ekstra ear pieecs (og en opbevaringsboks) samt noise-cancelling, er der meget at komme efter i AYL AU14 Sports headsettet. Holder vi prisen 100% ude af billedet, falder denne score dog, da du vil kunne få bedre lyd andre steder.

Hvor kan jeg købe det?

Hvis ovenstående har vakt din interesse, kan du købe AYL AU14 headsettet på Sports-Headset.dk her. Bruger du samtidig rabatkoden "moberg10", får du 10% rabat på alle varer på hjemmesiden.

AYL AU14 Sports BlueTooth headset specifikationer

 • Bluetooth V4.1
 • CVC 6.0 Noise cancelling teknologi
 • Støv-, sved- og vandtæt – IPX-7 godkendt
 • Indbygget mikrofon til opkald
 • Spilletid – op til 7 timer
 • Standbytid – 230 timer
 • Opladningstid – ca. 2 timer
 • Rækkevidde – op til 10 meter

Sammendrag
Anmeldelsesdato
Anmeldt produkt
AYL AU14 Sports BlueTooth headset
Bedømmelse
41star1star1star1stargray

Leave a Reply