Forside » Beretning fra JM i styrkeløft – af Nana Regalah

Jyske Mesterskaber i styrkeløft, min anden konkurrence i 2014

Lidt kort om mig:

Jeg hedder Nana, er 27 år og bor i Aarhus. Arbejder til dagligt som IT-konsulent ved LEGO. Min træningserfaring spænder vidt; alt fra ridning til kampsport og de seneste år har interessen været på fitness. I 2013 stillede jeg op i Bikini Fitness, hvor jeg fik en 5. plads og kvalificerede mig til DM, som jeg oprindeligt skulle have deltaget i her i 2014. I stedet faldt interessen på styrkeløft, hvor min første konkurrence var AaSK Open i maj 2014. I starten var det Birgitte Larsen fra Performance Gym, der lavede mine programmer, men senere hen overtog Thomas Moberg denne ’tjans’ 🙂 Det er ligeledes ham, der har været min hjælper op til og under begge konkurrencer.

Jeg var meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle stille op til JM, da jeg ikke var styrkemæssigt, hvor jeg gerne ville være. Særlig var min styrke i squat faldet, og min bænkpresstyrke havde ikke rykket sig synderligt. Dette skyldtes blandt andet en kortvarig periode umiddelbart efter AaSK, hvor jeg havde brug for at lave alt muligt andet end at følge et stringent program, så jeg trænede både step, spinning, crossfit, løb ture samtidig med at jeg havde et 2-splits program, jeg også pressede ind for vedligeholdelsens skyld. Samtidig skrev jeg speciale hele sommeren, og i september begyndte jeg på mit nye arbejde i Billund. Alt dette tog en masse af min energi både fysisk og psykisk, og min form var derfor ikke optimal.

Jeg valgte alligevel for erfaringens skyld at stille op til JM den 11. oktober. Det er en helt anden oplevelse end under træning; Du skal løfte tungt i alle tre discipliner (squat, bænkpres og dødløft), der står dommere, hjælpere og publikum rundt om dig, og du skal lytte til dommerens signaler. Jeg vurderede derfor, at det ville være god erfaring at tage med på trods af, at jeg vidste, mine løft ikke ville blive så tunge. Min vægtklasse er 63kg, det vil sige dette er det højeste jeg må veje ind på. 4 dage inden konkurrencen skar jeg ned på salt for at få det sidste væske ud af kroppen og vejede ind på 61.8 kg. Herefter skal ens udstyr godkendes; squatssko, fodtøj til dødløft, bælte, dragt, t-shirt, strømper og så videre, hvilket gik smertefrit.

Et mål var at få et godkendt i alle discipliner, så vi startede konservativt ud med et kiloantal jeg vidste, jeg kunne løfte. For hvert løft har man 1 minut til at melde ind, hvor mange kilo næste løft skal være. Så alt efter hvordan løftet føltes (tungt/let), så skal man være ret hurtig om at beslutte sig.

Første omgang hed 80 kg (squat), 50 kg (bænk) og 110 kg (dødløft), som alle blev godkendt.

Anden omgang: 85 – 55 – 122.5 kg. 122.5 kg var personlig rekord i dødløft.

I tredje omgang satsede vi på nogle tungere og derfor mere usikre løft i og med, at jeg allerede havde godkendte løft i hver disciplin.

Squat blev hævet til 92.5 kg. Løftet var nemt, men blev desværre underkendt på grund af manglende dybde i bunden (ens bagdel/hofte skal under 90 grader/under knæhøjde for at få den godkendt). Bænk blev sat til 57.5 kg, som blev godkendt og var en konkurrence PR. Dødløft blev sat til 125 kg som blev underkendt – den kom aldrig rigtig fri af gulvet 😀

Alt i alt var jeg tilfreds. Stævnet var holdt professionelt, folk var glade og positive, og vi havde et fantastisk heppekor af folk fra Performance Gym. Fik en 2. plads med en samlet score på 265 kg.

Jeg har fortsat lysten til at stille op, og styrkeløfts-orienterede træningsprogrammer passer meget mere til mit temperament. Desuden harmonerer denne disciplin bedre til min livsstil og min hverdag modsat en fitnesskonkurrence. Her er plads til god mad og socialt overskud. Målet ved kommende konkurrence er at stige cirka 10 kg i hver disciplin til godkendte løft. Mit nye program er Wendler 5-3-1, som jeg ikke har prøvet før, så det er jeg spændt på hvilken effekt det har på min progression 🙂

2 comments

  1. Thomas says:

    Jeg skal huske at sige det videre (og få sparket hende herind, så hun selv kan kommentere) 😉

    Jeg takker for os begge indtil videre 🙂

    Thomas

Skriv et svar