Så prøver vi igen med lidt opskrifter i ny og næ. Denne gang står den på en lækker kyllingeburger med (hjemme)syltede rødløg, hokkaido-fritter og hjemmelavet guacamole: Simpelt og velegnet til både diæt og muskel-opbygning 🙂
Hvad kan du forvente af dette indlæg?
Kyllingeburger
Utroligt simpelt:
Fremgangsmåde:
- Steg en kyllingefilet/lav den i ovnen/what ever
- Varm en bolle
- Smør underbollen med hjemmelavet guacamole og, hvad du ellers vil have i
- Smid salat, tomat, peberfrugt i og top af med kyllingefileten
- Smid syltede rødløg på toppen og smid sidste del af bollen på (eller undlad den, hvis du vil lave en åben burger)
- Profit
Hjemmesyltede rødløg
Denne opskrift har jeg fra mine veninder, Tina Tougaard og Sarah Barløse, så jeg vil ikke tage kredit for den.
Fremgangsmåde:
- Smid 3 dl eddike, 1.5 dl vand og 1 dl Bodylab Zero i en gryde og varm det op, til det småkoger
- Skær rødløg i ringe og smid dem i vandet, når det småkoger
- Lad det småkoge i 2-3 minutter
- Smid det i en lufttæt beholder, når det er kølet lidt af
- Profit
Hokkaido-fritter
Hokkaidoen er en græskar og en lækker en af slagsen. Lav på kalorier og rig på vitaminer og mineraler (og så er den i sæson lige nu) – whats not to like?
Jeg laver mine hokkaido-fritter med skræl i en ActiFry, men har du ikke sådan en, kan du lave dem i ovnen. Jeg tænker, de skal have 20-35 minutter på 200 grader, men jeg er ikke sikker, så husk at tjekke efter løbende.
Fremgangsmåde:
- Skær hokkaidoen over i 4-8 dele og fjern kerner/indmad
- Skær den i skiver (som vist på billedet) og krydr dem med dit yndlingskrydderi (jeg brugte røget paprika, chili og spidskommen)
- Smid dem i din ActiFry i 30-35 minutter (eller i ovnen)
- Profit
Hjemmelavet guacamole
Efter at have været i Mexico har mit syn på guacamole ændret sig markant; det kan bruges til alt, og danskerne laver det forkert 🙂 Guacamole kan laves på en million måder afhængigt af det område, du befinder dig i, men fælles for stort set alle udgaver er, at de ikke indeholder creme fraiche – be gone evil dairy!
Nu får du lige min go-to-guacamole, som er nem at lave.
Fremgangsmåde:
- Snit et halvt til et helt rødløg meget fint
- Snit 1-2 fed hvidløg meget fint
- Snit en halv til en hel tomat meget fint
- Kombiner det hele i en skål
- Tilføj 1-2 avocadoer (vent med at mose dem)
- Tilføj salt, peber, chili og lime efter behag
- Mos blandingen groft med en gaffel – der må gerne være klumper (guacamole er ikke budding!)
- Profit!
Og så er der ellers ikke andet for end at nyde dit lækre måltid. Bon appetit!
Dette indlæg indeholder affiliate links.