Nemme proteinbarer/proteinkugler

Nemme proteinbarer/proteinkugler

Nemme proteinbarer/proteinkugler

proteinkugler_close

Opskriften kan laves som barer eller som her, kugler

Det her er min ‘go-to’-opskrift, når jeg skal lave proteinbarer eller bare gerne vil have noget lækkert, som ikke er fyldt med sukker. Opskriften er snuppet fra Proteinopskrifter.dk, der er drevet af min ven og kollega, Morten Svane.

Den er uhyre simpel, tager ikke lang tid at lave, kan varieres i det uendelige og så smager den forrygende. Let’s get to it!

Ingredienser

  • 40 gram whey proteinpulver (i denne opskrift brugte jeg en chokoladevariant fra Bodylab, men især pistacie gør det godt. Alle varianter er faktisk lækre mere eller mindre)
  • 50 gram affedtet kokosmel (jeg købte mit hos Bodyman, men det kan vidst også fås i helsekost efterhånden)
  • 1 banan (100-130 gram)
  • 50 gram chokolade til at overtrække barerne (jeg mangler at prøve med hvid chokolade, men mørk chokolade er i hvert fald en sikker vinder)
  • Sukrin efter behag
  • 10 gram Goji-/trane-/hindbær, hvis du har lyst til det
  • Eventuelt lidt kokosmel (kokosrasp/-flager) som ‘krymmel’

Fremgangsmåde

  • Mos bananen i en skål og tilsæt proteinpulver, kokosmel og sukrin – her kan du også tilføje bær, hvis du gerne vil have det i (i ovenstående tilføjede jeg 5-10 gram gojibær)
  • Ælt massen sammen – den bliver ret kraftig – og form så mange barer, du vil. Jeg lavede tre store barer og en lille ‘trøffel’, men tre-fire barer plejer opskriften at give
  • Imens har du smeltet chokoladen i et vandbad, så du kan dyppe dine barer
  • Drys kokosmel ud over barerne eller smid lidt bær på – your choice
  • Lad barerne stå i køleskabet i mere end en halv time (det er svært at vente, I know)
  • Enjoy

foto

Næringsindhold

Kalorier (for hele portionen): 750 kalorier
Proteiner: 48 gram
Kulhydrater: 48 gram
Fedt: 40 gram

Jeg har efterhånden lavet opskrift med pistacie-, banan-, vanilje-, chokolade- og masser af andre typer proteinpulver, og den smager fremragende hver gang.

Skriv et svar