Grøntsagspizza

Grøntsagspizza

Grøntsagspizza

Grøntsagspizza er et lækkert og low-carb alternativ til almindelig pizza. Den kan laves på forskellige måder, men her har jeg lavet bunden af blomkål. Man kan også lave den med rodfrugter (rootza), broccoli etc. Toppings styrer du selv. Jeg lavede fem små pizzaer (så bliver bunden mere sprød), hvor to var med kødsovs lavet på oksekød, to var med skinkestrimler og en var med kylling (ikke på billedet). Jeg smed hytteost på toppen, men almindelig revet ost fungerer også rigtig godt.

groentsagspizza

Ingredienser

Bund:

  • Et helt blomkålshoved (500-700 gram)
  • Fire æg
  • 10 gram affedtet kokosmel
  • 10 gram fiberHUSK (loppefrøskaller)
  • Krydderier

Toppings:

  • 250 gram oksekød
  • En dåse tomatpure (140 gram)
  • To løg
  • En peberfrugt
  • Krydderier
  • 150 gram skinke i strimler
  • 150 gram kylling
  • 200 gram hytteost

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Riv blomkålen groft (eller smid den i en minihakker), bland den med æg, krydderier, kokosmel og fiberHUSK
  3. Lav fire-fem bunde og giv dem 20 minutter i ovnen, vend dem og giv dem yderligere ti minutter
  4. Mens bundene er i ovnen, laver du kødsovsen: Svits oksekød sammen med et løg og tilføj 70 gram tomatpure – lad det simre
  5. Steg kyllingen i krydderier
  6. Skær peberfrugter i strimler og løg i ringe
  7. Når bundene er klar, smører du tomatpure på dem (ikke dem, der skal bruges til kødsovsen), smider kød på, smider grønt på og topper af med hytteosten samt oregano
  8. Giv pizzaerne 10-15 minutter yderligere i ovnen
  9. Enjoy

Skriv et svar