Forside » Dry needling hos Casper Jespersen

Dry needling hos Casper Jespersen

Læsetid cirka 2 minutter

Jeg har døjet med nogle smerter på indersiden af min venstre arm – nærmere betegnet underarmen. Vi snakker altså området omkring albuen, hvilket har påvirket mig i stort set alle former for træk og fleksion af armen – CURLS!

Jeg vidste, at Casper Jespersen, min træner, muligvis kunne fikse det, hvis det var muskulært, da han er uddannet til at udføre dry needling og spurgte ham derfor, om han ville se på det. Fredag den 6/12 tog han så fat:

dryneedling

Dry needling er intermuskulær stimulering ved hjælp af nåle som i akupunktur. Det er ikke det samme dog. Formålet er at få de implicerede muskler til at slappe af, så smerterne forsvinder. Man behandler nogle myofasciale trigger points, i dette tilfælde underarmens fleksorer, brachialis og biceps brachii. Ovenstående er taget fra Wikipedia, så hvis jeg tager fejl, må en eller anden endelig rette mig.

Det gjorde avs. Jeg har en lav smertetærskel, og det var ikke specielt behageligt, når Casper brugte nålene til decideret at rode med musklerne, men det virker. For hulen, hvor det virker. Allerede to timer senere, da jeg stod i badet og skulle sæbe mig ind, kunne jeg mærke, at smerterne var ved at forsvinde (for selv der havde jeg smerter 🙂 ).

Update to uger senere

Selvom mine albuesmerter er blevet mindre, fandt Casper og jeg det alligevel nødvendigt med en omgang dry needling yderligere, da jeg har problemer/smerter, når jeg supinerer min underarm i forbindelse med træning (vender håndfladen opad – tænk på at hånden kan bruges som en ‘suppe-tallerken’).

Den 15/12 inden holdsamling med Team Performance Gym udførte Casper så endnu en omgang dry needling af ovenstående områder, og for hulen, hvor fik han dog fat i noget. Dry needling er ikke behageligt, og det hjælper selvfølgelig ikke, at min smertetærskel er meget lav (det gør ikke ondt som sådan, men føles meget mærkeligt).

I dag er albuen bedre end tidligere, men så længe jeg fortsætter med at træne, kan jeg ikke forvente, at den bliver 100 % så hurtigt. Derfor er jeg godt tilfreds so far og håber, dry needling kan fjerne mine smerter helt.

Leave a Reply