Forside » Fem flotte lamper til hjemmet

Fem flotte lamper til hjemmet

Dette indlæg indeholder reklamelinks/affiliate-links.

Vi kan vist alle blive enige om, at lamper er lige så meget praktisk belysning, som det er udsmykning/et møbel. Og vi har nok alle gjort os tanker om forskellige lamper. Både de klassiske, stilikonerne som PH-serien, Panthella etc. de nye lamper og de skæve og skøre, som bærer præg af at være udsmykning frem for decideret belysning.

I forbindelse med min forestående status som husejer, giver det derfor god mening at dele nogle af de lamper, jeg har forelsket mig i gennem mit voksne liv. Fælles for alle lamperne er, at jeg ikke ejer nogen af dem - endnu. Flere af dem står på min ønskeseddel (det gjorde én af dem faktisk allerede i januar, hvor jeg blev 30).

Og er du hurtig og læser indlægget før Black Friday, kan du jo muligvis selv blive inspireret og udnytte de mange tilbud. Personligt holder jeg blandt andet øje med siderne Lampemesteren.dk og Lamper.dk - mon ikke de kører nogle gode tilbud på både lamper og tilbehør? 🙂

Nedenfor får du derfor mine bud på fem flotte lamper til hjemmet - men du er sikkert langt fra enig (min kæreste er i hvert fald ikke).

PH 5 Classic White pendel fra Louis Poulsen

Første lampe på listen er den klassiske PH 5-pendel fra Louis Poulsen. En lampe jeg personligt er faldet pladask for de sidste par måneder, selvom jeg altid har syntes, den faktisk var lidt for klassisk. Den holdning er ændret, og nu er jeg stor fortaler for, at den skal pynte over vores spisebord. På trods af dens relativt simple udtryk, synes jeg, den bidrager med en del varme.

Den fås i både stor (50cm) og lille (30cm) og i flere farver. Der er blandt en kobber-udgave, som jeg også er ret vild med.

Flowerpot VP3 Bordlampe mat sort fra &tradition Copenhagen

Næste gang jeg skal have en natbordslampe eller en lampe til en skænk, vælger jeg klart Flowerpot VP3 bordlampe fra &tradition Copenhagen. Måske i en anden farve, men den matsorte udgave er både tidløs og voldsomt lækker i mine øjne. Kunne jeg have en i hvert rum i vores hus, gjorde jeg det. Desværre er min kæreste ikke enig, så det kræver en del arbejde at få hende overtalt - så kryds fingre for at missionen lykkes.

Enigma 425 fra Louis Poulsen

Tredje lampe på listen og anden lampe fra Louis Poulsen er Enigma 425, Den er, ligesom PH 5, en designklassiker. Efter min mening kræver den, at der er højt til loften der, hvor den skal hænge. Og eftersom vores nye hus "kun" har 2.30m fra gulv til loft, er jeg gået væk fra at ønske mig lampen, selvom jeg synes, den er utrolig flot.

Faktisk var Enigma 425 på min ønskeseddel tidligere på året (den er her), men jeg er blevet enig med mig selv om, at den er for steril til vores nuværende indretning. Vi har ingen planer om at ende som en side i Bo Bedre. Blandt andet derfor kastede jeg min kærlighed over PH5 fra Louis Poulsen (se ovenfor).

Arne Jacobsen gulvlampe i sort fra Louis Poulsen

Fire lamper - tre fra Louis Poulsen. Der tegner sig en tendens. Hele AJ-serien af Arne Jacobsen er forrygende lækker og meget nutidig i sit udtryk. Og AJ gulvlampen er bestemt ingen undtagelse.

Her er endnu en lampe, hvor jeg stadig arbejder hårdt på at overbevise min kæreste om, at den skal pryde vores stue. Det holder hårdt, og jeg er ikke overbevist om, at det kommer til at ske - men se den lige. Det er alle strabadserne værd! Læselampe, stuelampe, random lampe - it doesn't matter. Den er for lækker!

PR1 pendel i lys eg fra Roon & Rahn

Skal der lidt mere træ, hygge og store pærer ind i hjemmet, er PR1-"lampen" fra Roon & Rahn et godt bud i mit hoved. Helt klart en oplagt lampe i eksempelvis soveværelset. Her tænker jeg som erstatning for den klassiske bordlampe, der ofte står på natbordet.

Lampe og lampe er måske så meget sagt, men lampetypen har vundet utroligt meget frem de sidste par år. Og her er  Roon & Rahns PR1 en af de flottere.

Roon & Rahn designer faktisk generelt nogle flotte møbler (se deres hjemmeside her). Dem vil jeg helt sikkert lure på, når/hvis vi køber nye møbler til huset.

Hvad synes du?

Nu har jeg givet dig mit bud på fem flotte lamper til huset, men hvad tænker du? Hvilke lamper er du forelsket i? Jeg leder altid efter nye forslag. Både til klassikere, som man måske ikke kender, men også til de nye, de skæve og de skøre.

Skriv endelig.

Sammendrag
Fem flotte lamper til hjemmet
Navn
Fem flotte lamper til hjemmet
Beskrivelse
På baggrund af min forestående status som husejer, deler jeg her mine bud på fem flotte lamper til hjemmet. Forhåbentlig får jeg selv anskaffet en af dem - snart.
Forfatter

Leave a Reply