Forside » Gæsteblog – Mountainbike: Cardio – is that Spanish?

2015-06-14 13.04.29

En anbefaling af mountainbike som alternativ til cardio – Af Nana “Regalah” 

Hverken jeg eller Thomas er de helt store cardio-entusiaster. Personligt må jeg indrømme, at min manglende kondition bekymrer mig, da jeg højest sandsynlig er den første, der bliver rendt ned og ædt af zombier, når den snarlige zombie apocalypse begynder.

Ærligt, jeg har ikke en chance. Mit løbepace er pt. 6:30 udregnet på de sølle 2.5 km, jeg kunne overkomme forleden. Jeg tror faktisk, at en et-benet 80-årig kunne løbe hurtigere end dette. Min manglende cardio-træning skyldes nok primært, at jeg synes, de fleste cardio-discipliner er kedelige og ensformige.

Men jeg har her et anbefalelsesværdig alternativ til løbeture og spinning: Mountainbike (MTB) i det fri!

Udnyt at sommeren (næsten) er her og, at den danske natur faktisk er sindssyg lækker! Ligeledes kan du kombinere dine charterferier i udlandet med cykelture; jeg har blandt andet gjort det i både Spanien, Grækenland og Guatemala.

Har du ikke selv en MTB kan du gøre, som Thomas og jeg gør: Lej en MTB ved din lokale MTB klub.

2015-06-14 13.20.41

I søndags tog Thomas og jeg ud til Ørsted MTB-bane, hvor vi havde lånt to cykler fra BikeFever.dk med levering på stedet (vi har ikke selv anhænger på bilen, så dette kan man betale sig fra).

Banen er 6,3 km og efter min mening (og min erfaring) let udfordrende og kræver lidt erfaring og kendskab til håndtering af gear og teknik. Du er på samtlige af de 6,3 km, og der er derfor ikke meget tid til at slappe af og kigge på omgivelserne: Det går op og ned hele tiden og med masser af knivskarpe sving. Op- og nedkørsler var ikke komplicerede, men grundet de pludselige sving skal man være opmærksom – mange steder er svingene næsten 90 grader.2015-06-14 13.19.57

Ifølge Vores kontaktperson fra Bikefever tager banen cirka 20 minutter for de øvede, og 1 time for ikke-øvede. Vi tog den på 30 minutter. og vores puls hamrede afsted, da vi nåede målet. Herefter tog vi en ekstra halv time ud af landevejen og ud på noget markspor lige for at køle lidt af.

Hvis du er til afvekslende, udfordrende og spændingspræget cardio, skal du helt klart prøve denne sport af! Har du aldrig prøvet at køre i naturen, vil jeg anbefale at tage en prøvetime i en klub. Så er du også klædt på til udlandseventyr på MTB, som er en fed måde at komme ud og køre i bjergene og se en anderledes natur end herhjemme.

Se priser hos Bikefever her

Se Ørsted MTB-ruten her

One comment

  1. Jussi says:

    “Har du aldrig prøvet at køre i naturen, vil jeg anbefale at tage en prøvetime i en klub. ”

    – Jeg tager en banekørsel i bilen!

Skriv et svar