Forside » Gæsteindlæg: Nana “Regalah” – Cirkus Fitness

Gæsteindlæg: Nana “Regalah” – Cirkus Fitness

Læsetid cirka 5 minutter

I dag bringer jeg et indlæg af Nana “Regalah”. Indlægget er en del af hendes allersidste indlæg, hvilket er ærgerligt (altså at det er sidste indlæg, ikke at dette indlæg er en del af det oprindelig indlæg – læg mærke til, hvor mange gange ordet ‘indlæg’ allerede er blevet brugt nu).

For de af jer, som ikke kender Nana, kan jeg fortælle, at hun har en lidt anden baggrund end jeg. Hun har stillet op i Bikini Fitness til Debutantstævnet 2013 og så har hun deltaget i AaSK Open 2014 (styrkeløft). Derudover er hun auto-didakt inden for træningsverdenen (ud over den personlige træning hun har modtaget).

Den del jeg har valgt at bringe, fokuserer på det, Nana kalder ‘Cirkus Fitness’; den besættelse/fascination af den nye fitnessbevægelse, hvor både mænd og kvinder skal have six-pack, være i god form konstant og dermed give især kvinder dårlig samvittighed over deres lidt mere ‘almindelige’ udseende.

Qua mit arbejde forsøger jeg selvfølgelig altid at få mine klienter i bedst muligt form, men ligesom Nana fremhæver, skal man også have hjertet med: Det er ikke fedt at stå “super skarpt” med six-pack og tydelige blodårer, hvis du er konstant træt, sulten og aldrig kan spise sammen med familien og vennerne. Kig indad og se på, hvad der giver dig værdi. Man kan opnå utrolig meget uden at gå på kompromis med alt det ‘sjove’ i livet. Husk det.

Without further ado: Her er Nanas indlæg (bemærk det er taget lidt ud af kontekst, så starten er en slags fortsættelse):

“CIRKUS FITNESS”

Samtidig oplevede jeg personligt en stigende modstand mod hele “Cirkus Fitness” . Jeg er skam glad for, at flere unge mennesker gerne vil leve et sundt liv og at det hele ikke kun går op i druk og byture. Jeg er også glad for, at det generelle sundhedsideal er gået fra skinny til fit. Der er mange positive ting, helt sikkert! Samtidig synes jeg også det er ærgerligt at se særligt unge piger udstille deres mindreværd på sociale medier over ikke at have en six-pack.

Det virker som om, at forbilledet er gået fra ekstrem tynd til at være ekstrem fit – altså en form, som også er ekstrem svær at opnå + opretholde. Nogle mennesker er genetiske freaks og kan holde en skrap form året rundt naturligt – men også mange, særligt professionelle atleter, får hjælp via ikke-godkendte medikamenter og vanddrivende piller, fat burners osv.

Så det er for den almindelige pige (og fyre for den sags skyld) svært at leve op til denne ekstreme form. Jeg oplevede selv efter min deltagelse i bikini fitness, at piger skrev til mig, at jeg havde “deres drømmekrop”. Den krop på scenen havde jeg i 24 timer. Tænk sig, 5 måneders benhård diæt for at stå med en såkaldt drømmekrop i 24 timer?

Efterfølgende er der så mange, særligt piger, der har det dårligt med deres krop fordi den forvandler sig lynhurtigt til en form der minder om den man havde inden diæten (taler af egen erfaring), og ens selvbillede bliver forskruet af at sammenligne sig med før/efter billeder og at følge professionelle atleter. En konkurrenceform er svær at leve op til.

1 uge før konkurrencen sep. 2013 – tør som ind i helvede og ingen energi. Glædede mig bare til at få konkurrencen overstået og få mit sjove liv tilbage med overskud, energi og andre ting en træning, mad og søvn :-)
1 uge før konkurrencen sep. 2013 – tør som ind i helvede og ingen energi. Glædede mig bare til at få konkurrencen overstået og få mit sjove liv tilbage med overskud, energi og andre ting en træning, mad og søvn 🙂

Jeg synes ærligt det er ærgerligt, at mange unge mennesker føler, at de skal have det dårligt med sig selv fordi de ikke ligner fitnessatleter. Mange af de piger jeg ser på IG har de smukkeste kroppe – men alligevel er de utilfredse fordi deres fedtprocent ikke siger 7.8 eller har veins, sixpack og separationer på kroppen. For hold op hvor er der bare mange mavebilleder på Instagram!

“FITNESSPIGEN” ELLER BARE MIG, NANA

Jeg vil have at folk skal have det godt med sig selv. Folk skal ikke føle de skal leve op til nogle vanvittige idealer for at få det godt med sig selv. At idealet er en sixpack – det synes jeg er en forkert drejning, og den vil jeg ikke støtte op omkring. Jeg er selv kommet detil, at min holdning i dag er “fuck den sixpack – hvad værdi giver det mig, hvis resten af livet skal leves i afholdenhed, regler, dårlig samvittighed og restriktioner for at have sådan én året rundt?”.

Jeg har det godt som jeg har det nu – og jeg ved ikke hvad mine træningsmål er – udover at jeg gerne vil være stærkere og have en god grundform. Men der er så meget andet, der giver mig værdi – det tog mig bare næsten et år at komme til denne erkendelse. “Fitness verdenen” interesserer mig ikke i lige så høj grad som den gjorde tidligere. Jeg vil ikke længere være “hende fitnesspigen”, jeg vil bare være “Nana, der godt kan lide at løfte tungt en gang imellem”.

Jeg har således mistet lysten til selv at holde liv i “Cirkus Fitness” og har besluttet, at jeg derfor ikke vil blogge længere.

I kan stadig finde mig på IG, men også denne er ikke længere en 80 procent træningsrelateret IG. Den er lige så stille begyndt at omhandle andre aspekter af mig liv (+ masser af kattebilleder, yay!). Skulle lysten melde sig til at komme ud med et eller andet, så har jeg fået lov til at blive gæsteblogger på www.thomasmoberg.dk  – så følg gerne ham.

Tak for denne gang! I har været fantastiske at have med som følgere:)

2014-08-02 17.57.08

Kærlige knus, Nana Regalah

P.s. Kan ikke garantere, at jeg ikke kan finde på (engang i fremtiden), at oprette en blog med enhjørninger og kattebilleder :-D

Leave a Reply