Forside » Gode råd til din træning del 2

Gode råd til din træning del 2

Efterfølgere plejer altid at være dårligere end 1’eren. Jeg håber ikke, det er tilfældet her.

Her er anden del i min neverending-føljeton af gode råd til din træning. Del 1 finder du her.

1. Variation

Sørg for at variere din træning. Ikke nødvendigvis hver eneste træning, men hvis du træner det samme i flere måneder, risikerer du at stagnere og hverken blive større, stærkere eller mindre (alt afhængig af dit mål). Skift program eller øvelser hver 4.-8. uge eller når du ikke øge belastningen eller gentagelserne. Det samme gør sig gældende for personer, der dyrker konditionstræning. Hvis du ikke ændrer måden, du træner på, kan du ikke blive ved med at opleve fremgang.

2. Gør det til en vane

Gør det til en vane at komme i træningscentret – læg det ind i dit skema. Hvis du ikke kan få dig selv til at følge et ‘godt’ program fem gange i ugen, så træn et sjovt program tre gange i ugen. Hvis det fanger dig, skal du nok komme til at træne oftere.

Når det kommer til styrketræning/bodybuilding/vægttab, er kontinuitet en af nøglerne til succes. Træner du ikke kontinuerligt, opnår du meget lidt. 3-5 gange træning i ugen er optimalt.

Et træningspas behøver desuden ikke tage mere end 45 minutter.

3. Progression

Ligesom i punkt 1, får du ikke resultater, hvis du ikke øger belastningen på dine øvelser/din træning. Med progression menes der, at du hele tiden udfordrer dig selv. Plejer du at squatte 100 kg fem gange, kan du eksempelvis gøre det seks gange. Eller squatte 102.5 kg fire gange. Det kaldes progression og kan gøres på mange måder.

4. ‘Dårlige’ træninger

Alle oplever dårlige dage i centret. Lad det ikke gå dig på. Fokuser i stedet på de gode dage og lær af det, der gik dårligt den pågældende dag.

Husk på, at mange af os træner flere hundrede gange hvert år – så kan alle træninger altså ikke være i top 10.

5. Anskaf dig et stop-ur

Alt for mange bruger alt for lang tid i centret og især mellem sæt og øvelser. Ved at holde styr på dine pauser udnytter du tiden bedre og får mere ud af din træning – og hele din dag. Hvor lange pauser skal du så holde? Træner du for vægttab eller øget muskelmasse, vil jeg anbefale mellem 45-90 sekunders pause (jo tungere vægte/færre gentagelser, jo længere pauser). Træner du derimod for styrke og laver få gentagelser, vil pauser på 90 sekunder og mere nok passe bedre. Det afhænger dog af dit program.

Leave a Reply