Forside » Hvad har jeg lært: PICP Level 1

Hvad har jeg lært: PICP Level 1

IMG_3727

De sidste to dage har jeg været på (og bestået, yay) PICP Level 1 – Upper body structural balance kursus ved Poliquin Group i London (egentlig Croydon, som bestemt ikke kan sammenlignes med selve London 😀 ) sammen med Rikke Hansen fra Performance Gym, hvor jeg har lært en masse om – tadaaa – structural balance (SB herfra). Mange mennesker har en mening om Poliquin Group, hvilket de selvfølgelig er i deres gode ret til, men før man har studeret deres materiale og/eller deltaget i deres uddannelser, er det svært at sige meget om efter min mening.

Hvad er structural balance?

SB handler om at screene klienten for at se, om denne har (muskel)ubalancer. Det kan eksempelvis være, at vedkommende er stærkere i venstre side eller forsiden kontra bagsiden. Dette vil vi gerne undgå af flere årsager, men først og fremmest for at undgå skader og sekundært for at blive stærkere (og større, hvis det er målet). Med andre ord vil vi gerne gøre livet lettere ved at afhjælpe eventuelle ubalancer.

IMG_3709

 

IMG_3718

Hvad har jeg lært?

  • Hvorfor SB er vigtigt og, hvordan vi tester, om vi er balancerede.
  • Et hav af progressioner for øvelser til overkroppen samt support-øvelser til at korrigere og afhjælpe muskelubalancer.
  • Hvordan vi tester 1RM (1 Repetition Maximum = Maks) på en ensartet og sikker måde.
  • Hvordan vi tester, hvilke fibertyper vi primært består af (med forbehold for at eventuelle ubalancer kan sløre resultatet).
  • Nye metoder til at sammensætte træningsprogrammer og progressionscyklusser til mine klienter.
  • Jeg har lært, at vi i Århus er priviligerede over at have træningscentre som Performance Gym + flere (for centret her i Croydon er mildest talt ringe)

Og garanteret en masse flere ting, som jeg ikke lige har kunnet finde frem til i mit trætte hoved efter et par lange dage.

Fredag, lørdag og søndag står den så på PICP – Level 2, som omhandler underkroppen. Lad os håbe, jeg også består denne.

Leave a Reply