Forside » Hvad skal du vælge? Online personlig træning eller personlig træning?

Hvad skal du vælge? Online personlig træning eller personlig træning?

Der er fordele og ulemper ved både personlig træning og online personlig træning. I dette indlæg forsøger jeg at liste flere af disse og kårer en “vinder” ved hvert punkt. Listen er langt fra udtømmende, og du behøver ikke være enig i udfaldet, men nedenstående er mine iagttagelser i forhold til de to typer af personlig træning.

Efter min mening fungerer de begge to, hvis du og træneren har kemi og, hvis du følger planen.

Nedenstående liste indeholder, selvfølgelig, flere generaliseringer – ellers ville det jo ikke være muligt at lave en liste.

Online personlig træning eller almindelig personlig træning?

Opgave Online personlig træning Personlig træning Vinder
Fleksibilitet Du behøver ikke tilpasse dit skema til din træner Den personlige træner kan kun have x antal timer i ugen, så de har ofte kun bestemte tidspunkter, hvor de kan træne. Det får indflydelse på dit skema Online
Tilgængelighed Du kan altid få fat i/møde din personlige træner online Vil du gerne have personlig træning af høj kvalitet, men der er ingen gode trænere/trænere, der falder i din smag i dit område? Så skal du tage derhen, hvor han/hun opholder sig. Online
Pris Det afhænger af forløbet, men mine priser ligger mellem 700-900 kroner per måned for kostplanlægning + træning. Det afhænger af forløbet, men mine priser ligger mellem 1100-2000 kroner per måned* for kostplanlægning + træning.

*Typisk mellem 375 – 500 kroner i timen alt afhængig af varigheden af dit forløb

Online
Ekstra hjælp Jeg tilbyder gratis adgang til over 150 YouTube-videoer af træningsøvelser, som du kan se alle de gange, du har lyst Her kan du få hjælp, når I træner sammen. Du kan selvfølgelig også bruge YouTube her, men du har betalt for en træner, som du nok gerne vil have hjælp af.

Til gengæld får du hands-on hjælp i forhold til lige præcis dine svagheder

Delt – afhænger af dit niveau
Analyse af din teknik Her kan du sende videoer af dine løft, så din træner kan se det igen og igen og give dig god feedback baseret på dit løft Her får du vejledning i nuet, så I kan prøve tingene af løbende. Personlig træning
Frihed Du styrer selv dit skema og, hvad du kan klare på en bestemt dag (eksempelvis træningsmængde) Dit skema skal tilpasses din træner og, hvis han ikke er lydhør overfor dig og dine ønsker, risikerer du at blive trænet meget hårdt en dag, hvor du har brug for en pause (det risikerer du også, hvis I har en aftale, selvom du ikke føler dig 100% klar).

Jeg lytter altid, så hvis du en dag er på halvt blus, planlægger vi træningen efter det.

Delt
Træningstimens varighed Dine træningstimer tager den tid, du har brug for – du styrer det selv. En træningstime varer 50-55 minutter – uanset om du har brug for mere eller mindre.

Det afhænger selvfølgelig af træneren, men de færreste klienter ønsker at stoppe før tid, ligesom træneren måske har en klient efter dig.

Online
Stresset træner Online trænere arbejder måske færre timer dagligt sammenlignet med personlig trænere, hvilket betyder, at de kan være mere “friske”, når du snakker med dem. Dette resulterer i bedre feedback og coaching. Personlig trænere med mange timer på gulvet risikerer i højere grad end online trænere at brænde ud, hvilket kan resultere i stress og udbrændthed. Dette sænker kvaliteten af produktet. Online – men det afhænger af den personlige træneres evne til koordinere

online personlig træning

Og vinderen er

Det afhænger 100% af, hvad du har brug for. Hvis du har brug for, at der er en person fysisk tilstede for at presse dig, jamen så er det almindelig personlig træning, du skal vælge. Er det ligemeget for dig, og ønsker du blot kvalitetsprogrammer og kostvejledning (og bor du langt væk fra den træner, du ønsker), er online personlig træning noget for dig.

Listen er langt fra udtømmende, men giver dig nogle overvejelser i forhold til, om du skal vælge online personlig træning eller personlig træning.

4 comments

  • Thomas says:

   Hej Jakob

   Tak skal du have 🙂

   Ja, det har jeg også fine erfaringer med. Jeg har flere klienter, som kombinerer det, hvor de får målinger og nye programmer én gang i måneden og ellers foregår resten online. Nogle mødes jeg også med sjældnere. Hvis du ikke behøver én til at presse dig, men vil gerne vil følges op på og samtidig få vist korrekt teknik, er det en rigtig god måde at gøre det på 🙂

   Thomas

  • Thomas says:

   Det er klart en mulighed, så hvis du får lyst til at prøve et forløb hos mig, er du mere end velkommen 🙂

   Og skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål.

   Thomas

Leave a Reply