Forside » Hvor holder I jul?

Hvor holder I jul?

Så er det jul igen. Og for flere par betyder det diskussion om, hvor julen skal holdes. Eller hvorvidt det er en diskussion, skal jeg selvfølgelig ikke kunne sige, da jeg ikke selv har stået i situationen – vi har ingen børn og holder jul hver for sig. Men hvor holder I jul?

Hvad gør andre par? Er der en stiltiende aftale om, at man “starter” hos kvinden, hvorefter man, såfremt manden er heldig, holder det hos mandens familie året efter? Og hvad med skilsmissebørnene derude (som jeg selv er en del af) – så er der jo lige pludselig 3-4 steder at holde jul? Alene regnestykket gør mig helt rundtusset.

Hos os kommer diskussionen nok først, når vi får børn – og der er jeg spændt på at se, hvem der trækker det længste strå 🙂 Personligt ville jeg have det underligt med ikke at skulle hjem til min mor og holde jul med hende og mine søskende (eller nogen af dem – de har jo også svigerfamilier, der skal passes), men det er jo sådan det kommer til at gå.

Siden jeg flyttede hjemmefra i 2008, har jeg, traditionen tro, holdt jul med min mor og sovet hos hende i en eller flere dage. Det er ligesom at være på ferie, og selvom køleskabet ikke er så veludstyret som tidligere, nyder jeg stadig at slænge mig på mors sofa halvsove aftenen væk. Men på et eller andet tidspunkt stopper det jo også – og det har jeg det lidt stramt med. Lige pludseligt besøger man de respektive forældre med unger og udstyr og kører hjem sent om aftenen – hvis vejret tillader det – ikke noget med at slænge sig på sofaen eller trække i et par joggingbukser og spise sig ned i chokolade. Næh du, hjem og gøre klar til dagen efter, hvor man står op, smider sig ind i bilen og kører til det næste ædegilde – denne gang med bræk og bleer. Det skal jeg nok liiiige vende mig til. Når det altså bliver en realitet (disclaimer: Vi skal altså ikke have børn lige nu, hvis mit skriv skulle give anledning til at tro det 🙂 ).

Men back on topic: Hvor holder I jul? Jer par, hvor det måske endnu ikke er 100% givet, hvor I holder jul? Og hvordan er I kommet frem til, at det er sådan, I gør?

Glædelig jul!

Leave a Reply