Forside » Kettlebell-kursus ved Kettlebell-Fitness.dk

Kettlebell-kursus ved Kettlebell-Fitness.dk

Thierry Sanchez
Thierry Sanchez

Thierry Sanchez er manden bag Kettlebell-Fitness.dk, han har vundet guld i disciplinen Jerk ved VM i kettlebell 2010, og så er han manden, der har indført kettlebells som sport i Danmark. Det er altså en imponerende track record, han har.

Det var derfor også med store forventninger, at jeg tog turen til Kolding for at deltage i ‘Kettlebell instructor level 1 course’ lørdag den 23. august 2014, for at blive certificeret kettlebell-instruktør.

Hele kurset var præget af meget praktisk krydret med en smule teori, hvilket gør træning meget mere spændende. Første punkt på dagsordenen var opvarmning med og uden kettlebell, hvorefter vi gik i gang med at lære at lave en ‘turkish get up’. En svær øvelse, der stiller store krav til stabilitet og mobilitet, men rigtig sjovt at prøve det af. Dagen efter forsøgte jeg mig med 32 kilo, hvilket ikke gik så godt 🙂

Efter get ups stod den på kettlebell swings, som er en fremragende øvelse. Både til at lære at ‘hinge’, men også bare helt generelt og især til intervaltræninger/fedtforbrænding/cardio/kært-barn-har-mange-navne. Som afslutning på første del af dagen lavede vi en omgang KB swing-intervaller a 30 sekunder: 8 reps, 12 reps, 16 reps x 4 runder. Det var hårdt, men fedt.

Efter frokost stod den på kettlebell cleans og press samt push press. Cleans er en svær bevægelse, som kan tage meget lang tid at mestre. For at lære det bedst muligt er det nogle gange en god ide at vælge en tungere vægt, da dette kan være med til at minimere ‘snyd’ i øvelsen – når det er sagt, skal du selvfølgelig være opmærksom på ikke at køre for tungt og komme til skade. Og vær opmærksom på, at dine underarmsknogler får nogle tæsk – mine er stadig ømme 😀

Som afslutning på dagen snakkede vi teori i en lille time. Her gennemgik vi blandt andet kettlebells historie samt de forskellige øvelser. Spørgsmål blev vendt og der blev snakket om anvendelighed i forhold til holdtræning og personlig træning.

Alt i alt var det en utrolig interessant dag med en undervisningsform, som var spændende og afvekslende. Kurser kan være præget af meget teori-nørderi, men her fik man lov til at prøve tingene af i praksis med det samme. Thierry er en fremragende underviser, en ildsjæl når det kommer til kettlebells og en rigtig flink person, så overvejer du at blive certificeret kettlebell-instruktør, kan jeg varmt anbefale Kettlebell-Fitness.dk.

5 comments

  1. Morten says:

    Ja man må tage hatten af for ham, hvis det er ham, der har bragt kettlebells til Danmark. De er jo overalt nu.. så dem senest i Netto (og så må man sige, man er slået igennem). Også genial træningsform

  2. Nej det var ikke mig, folk har brugt kettlebells til fitness i Danmark siden 2003 mener jeg 🙂 men jeg bragte de første stål konkurrence kettlebells til Danmark i 2008 og selve sportsgrenen.

Leave a Reply