Forside » Livet med barnevogn: Folk er luddovne

Livet med barnevogn: Folk er luddovne

Læsetid cirka 3 minutter

Efter fire uger som spædbarnsfamilie var det igår tid til at pakke bilen og tage en tur ind til Århus.

Først og fremmest for at trykprøve W’s (vores dreng) temperament, når vi er “ude ude” og dels for at bytte lidt gaver. Og muligvis snuppe en god kop kaffe.

Hvad kan du forvente af dette indlæg?

Salling er en sikker vinder

Selvom Sallings parkeringshus er latterligt dyrt, ligger det bare perfekt, når man skal bytte et par ting og kun være kortvarigt i byen. Så vi fandt en plads (på taget – der var proppet) og tog elevatoren ned. Første stop: Bog & Ide for at bytte en sangbog.

Vi fandt hurtigt ud af, det kan være lidt bøvlet at komme rundt med en barnevogn i Århus’ gader, men det lykkedes. Og W sov.

Bagefter skulle vi bytte lidt ting på 3. sal i Salling. Og her startede farcen.

Folk er luddovne

I Salling er der rulletrapper hele vejen op til 5. dal. Men skal du besøge Salling Rooftop, skal du enten tage elevatoren hele vejen, gå selv fra 5. til 6. eller tage elevatoren fra 5. til 6.

Tidligere har jeg aldrig studset over folks brug af elevatoren. Vi har altid taget rulletrappen. Vi er trods alt raske og aktive mennesker.

Og det var da også okay let at komme op på 3. med barnevognen, selvom der da var en mor med to piger samt to voksne mænd, som alle mente, de skulle tage elevatoren frem for rulletrappen. På trods af, de ikke var gangbesværede.

Dovenskab 1 – Hensyn 0

På tur med barnevognen (Emmaljunga Big Star Supreme)

Part 2

Da vi havde byttet alting, tænkte vi, at vi ville tage elevatoren ned på 2. sal og så tage gangbroen over til P-huset (kaffen droppede vi – W havde sovet farligt længe 😁). Da vi havde ventet sammen med en mor med klapvogn i fem minutter, hvor elevatoren eksempelvis stoppede og viste sig at være propfyldt med folk, der på ingen måde var gangbesværede eller havde barne- eller klapvogne med, overvejede vi at få knoklet vores svenske kampvogn af en barnevogn ned ad rulletrappen.

Dovenskab 2 – Hensyn 0

Men redningen (elevatoren) kom igen efter 10 minutters ventetid. Og selvom to ældre mænd lidt surt sagde, at de godt nok skulle opad – underforstået; kan I med jeres klapvogn og barnevogn ikke tage elevatoren, når den kommer igen – så konstaterede jeg tørt, vi tog med denne, da vi ellers aldrig ville komme ned.

Dovenskab 3 – Hensyn 0

Endelig kom vi ned, gik mod bilen og kørte hjem igen. Men på vej hjem snakkede vi lystigt om, hvor mærkelig en oplevelse det havde været at have barnevognen med ind til Århus, specielt Salling. For ingen tog hensyn i forhold til elevatoren. Mange ville med uden at have brug for det, og ingen gik ud, når de, der havde brug for elevatoren, stod og ventede. Og dét kom bag på mig.

Jeg håber, folk viser mere hensyn i bussen og andre offentlige steder.

Men altså, vi hyggede os og tog det hele med ophøjet ro – W sov jo igennem hele turen. Havde han stortudet, havde det nok været en anden sag 😂

Til de interesserede, så er det en Emmaljunga Big Star Supreme, købt hos Babysam (affiliate-link – ikke sponseret indhold).

Sammendrag
Livet med barnevogn: Folk er luddovne
Navn
Livet med barnevogn: Folk er luddovne
Beskrivelse
Første tur med et spædbarn i barnevognen til Århus endte i forbløffelse over folks manglende vilje til at undgå elevatoren.
Forfatter
Udgiver
ThomasMoberg.dk

Leave a Reply