Forside » Miniguide: Ferie i Cannes

Miniguide: Ferie i Cannes

Solnedgang over Boulevard de la Croisette. Ferie i Cannes
Solnedgang over Boulevard de la Croisette, Cannes

Din mini-guide til ferie i Cannes

Cannes. Den Franske Riviera. Bonjour, sacre bleu, baguette, croissant og alt det der. Sydfrankrig er herlig!

L og jeg har lige været på 10 dages ferie i Cannes i det sydfranske, hvor tiden gik med sol, badning og god mad. Lidt kulturelle har vi da også fundet tid til; vi brugte da to timer i både Monaco og Nice? Men ellers var det ganske enkelt for varmt at være på udflugt.

Men hvad er der så at lave i Cannes?

Meget kan man sige om Cannes, men der sker sgu ikke ret meget for en rastløs sjæl som mig selv. Livet går sin gang med morgenmad, strand, frokost på en cafe, strand/pool, gøre sig klar, aftensmad og så en omgang ‘båd-kigning’ (som i virkeligheden er de vildeste yachts ever) og så er den dag gået. Det er balsam for sjælen, siger jeg jer!

Men du kan jo gå en tur igennem Le Suquet (den gamle bydel – super hyggelig) op til borgen, hvor der er en fantastisk udsigt ud over hele den del af byen, der ligger ud til havet. Perfekt til selfies. Har jeg hørt.

Udsigt fra borgen i Le Suquet, ferie i Cannes
Udsigt fra borgen i Le Suquet,, Cannes

Du kan også slentre hen ad strandpromenaden mod vest og de glamourøse hoteller som Carlton, Majestic, Martinez med flere. Især Carlton er et godt sted at spotte smukke biler såsom Ferrari, Bentley, Lamborghini og Rolls Royce. Jovist, du ser da også snoldede Mercere, BMW’er og Audier, men når der holder en Lamborghini Aventador Roadster til 8-9 mil eller en Ferrari California, blegner en Audi A6 altså 😀

Gode spisesteder

Cannes er oplagt at spise lækker mad i. Der er alt. Vi har faktisk fået både store bøffer, lækre burgere, ægte italiensk pasta bolognaise og stenovnsbagte pizzaer – og vi har stadig hele det mellemøstlige og asiatiske køkken tilgode. Madoplevelser er der med andre ord rigelig af. Jeg nævner nedenfor nogle få af de steder, vi var på. Generelt fik vi dog god mad hver dag.

Servicen er mildest talt dårlig på restauranterne i Cannes. De fleste steder fik vi minimal service, og flere steder virkede det nærmest som om, tjenerne hellere ville være et andet sted. Not good. Der var dog enkelte steder som Bagel Cafe og Steak’n’Shakes (sidstnævnte er ikke engang en restaurant), som leverede fremragende service.

Drikkepenge: Jeg har læst mig frem til, at drikkepenge efterhånden er inkluderet i tjenernes løn i Frankrig, men at det kan være god stil at smide 5-10 Euro eller mere, hvis man har fået god service. Det sparede vi jo så på vores tur 🙂

New York New York kan varmt anbefales for deres mad. Både chateaubriand + tilbehør og deres burgere var helt i top. Det er ikke billigt, men lidt billigere end tilsvarende dansk. For en stor omgang chateaubriand + en flaske vin og vand til gav vi 775 kroner. Tilsvarende menu på et sted som KöD eller Retour i Aarhus løber op i +900 kroner.

Aperol Spritz, ferie i Cannes
Den obligatoriske Aperol Spritz

Bagel Cafe på Rue de Hoche kan varmt anbefales til frokost. Lækre bagels, frappes, smoothies og juicer og fine priser. Regn med omkring 20-25 Euro for en god frokost (ikke stor, men lige tilpas i varmen). Og her er servicen i top. Vi blev genkendt af tjenerne hver gang, men vi spiste der selvfølgelig også fire gange 😀

Steak’n’Shakes er en burgerbar i stil med McDonald’s og Burger King; bare bedre. Deres milkshakes skulle være virkelig gode, men dem fik vi ikke prøvet. Igen 20-30 Euro for to personer.

Hoteller

Vi boede på Golden Tulip Cannes og bookede via Hotels.com. Prisen var cirka 1.000 kroner per nat for et værelse med balkon, udsigt til poolen og gratis morgenmadsbuffet hver dag. Værelset var lækkert, rent og havde en fin størrelse. Pool-udsigten var der også, men da hotellet ligger lige op ad en landevej, var der meget larm og udsigt til vejen – også nede fra selve poolen. Lidt ærgerligt, men det gjorde mindre. Alt i alt var vi rigtig tilfredse. Derudover kan jeg tilføje, at en pool var livsnødvendigt (for mig i hvert fald – L kunne sagtens ligge på stranden/på strandstolene uden at gå i vandet), hvis man har tendens til at svede i varmen – jeg var i konstant.

Har man ikke en pool, kan jeg dog berette, at strandene er lækre sand-strande 🙂

Strand på Boulevard de la Croisette, ferie i Cannes
Strand på Boulevard de la Croisette

Morgenmaden var rigtig god, og generelt vil jeg altid anbefale at bestille morgenmad på hotellet: For helt ærligt, hvem gider gøre sig klar til dagens strabadser, før de er blevet fodret og har fået en spand kaffe? Not on my watch! Et par dobbelt espressoer, noget kridhvidt brød med skinke og ost og så en croissant – så kan solen bare komme an.

Ellers er der en million hoteller i Cannes – det ene dyrere end det andet.

Boulevard de la Croisette

Boulevard de la Croisette, ferie i Cannes
Boulevard de la Croisette om aftenen

The place to be. Her er alle hotellerne, alle strandene og alle bilerne. Og så er det fantastisk smukt om aftenen, når solen begynder at gå ned. Her kan du også løbe en morgentur, hvis du er frisk – så undgår du nemlig solen (for det meste). Og med 25-30 grader dagligt, er det altså rart at løbe i skygge, selvom klokken kun er 8.00 🙂

Ferie i Cannes i korte træk

  • Lækre sandstrande, men meget lille by. Ophold jer på den gode side af jernbanen (ned mod vandet) eller tæt på – det er her, der sker noget.
  • Køb solcreme i Carrefour på Rue Meynadier, hvis I ikke vil have et random fransk mærke (og hvem tør det?).
  • Prøv på fransk, før du slår over i engelsk (det er god stil). “Parlez vouz Anglaïs” (taler du/De fransk) er iøvrigt guld værd at starte med, hvis du ikke kan fransk.
    • Merci beacoup (mange tak), Bonjour/Bonsoir /godmorgen, goddag), au revoir (farvel) er bare nogle få af de gloser, der er gode at kunne
  • I Frankrig bruger de skandinaviske strømstik, så no worries
  • Få et hotel med pool – medmindre I sagtens kan være ved stranden dagen lang.
  • De nye roaming-regler gør, at du kan holde dig opdateret på sociale medier hvert sekund uden ekstra omkostninger – Frankrig er med andre ord ikke et u-land 😛

Leave a Reply