Forside » Nej, Legoland, I skal IKKE fjerne jeres skilt

Nej, Legoland, I skal IKKE fjerne jeres skilt

Nej, Legoland, I skal IKKE fjerne jeres skilt

Det her indlæg kunne ligeså godt lande under “Ting, der irriterer mig”. For et par dage siden var der en (blogger)mor, som fik lyst til et surt opstød. Hun besøgte Legoland, læste nedenstående skilt, og følte sig krænket. Læs lige skiltet og sig mig, hvori det krænkende består?

Legoland skilt
Legolands famøse skilt – FØL DIG KRÆNKET

Jeg kan heller ikke finde det.

Fordømmer skønhedsidealer

Det gør jeg da også. Men jeg er ikke enig i følgende udtalelse af Maj Humaidan:

“Jeg synes, det er forældet og fordummende. Jeg ønsker mig ikke, at mine døtre, andre piger eller drenge for den sags skyld skal have den forventning, at kvinders største drøm er at blive slankere, smukkere og yngre.” Maj My Midtgaard Humaidan

Det er der vel ret beset ingen, der ønsker. Vi skal ikke ændre os for andres skyld, enig. Hun brokker sig desuden til BT her. Men lad os nu lige bryde op, hvad der egentlig står:

“Troldmandens værksted er fuld af mysterier og hemmeligheder. Lige nu prøver han på at lave en magisk drik til alle kvinder i borgen, som drømmer om at blive yngre, smukkere og slankere.”

Kan vi godt blive enige om, at troldmanden er ved at lave en trylledrik til (alle) de kvinder, som gerne vil være yngre, smukkere og slankere? Og kan vi godt blive enige om, at måske er det ikke ALLE KVINDER I HELE VERDEN, som gerne vil være det? Lad os dele det ind i to grupper: Gruppe 1 er de kvinder, som ønsker at være yngre, smukkere og slankere, mens Gruppe 2 er de, der ikke ønsker lige præcis det. Så prøver vi et nyt eksperiment:

“Troldmandens værksted er fuld af mysterier og hemmeligheder. Lige nu prøver han på at lave en magisk drik til alle kvinder i Gruppe 1.”

Gruppe 1 ønsker at blive yngre, smukkere og slankere, så det behøver han faktisk ikke skrive. Ovenstående er det, der menes med skiltet. Men Maj mener, vi skal føle os krænkede.

Jeg kom til at kommentere på Majs indlæg på Facebook med følgende kommentar:

“Det interessante her er ordlyden: “… Til alle kvinder i borgen, som drømmer om at blive yngre, smukkere og slankere.”

Der står med andre ord ikke, at det er alle kvinder – han laver blot drikken til de, der måtte ønske det.

Så et eller andet sted er det faktisk diskriminerende overfor de kvinder, som ønsker ovenstående, at du mener, skiltet skal fjernes – må de nu ikke have lov til at ønske sig yngre, smukkere eller slankere? Hvorfor er det nu forkert? Skal der ikke være plads til alle?”

Så nu tror jeg faktisk, at jeg vil føle mig krænket på vegne af de kvinder, som rent faktisk ønsker sig yngre, smukkere og slankere. Hvorfor mener Maj Humaidan, at det er forkert?

Too long, didn’t read

En eller anden (blogger)mor føler sig krænket (bare fordi) over et skilt i Legoland, og nu har Legoland valgt at fjerne skiltet for ikke at pisse nogen af. Jeg får simpelthen ondt i maven. Jeg er så træt af, at folk føler sig krænket over alt muligt. SÅ GÅ UDENOM DET. Vi skal virkelig stoppe med at være så fintfølende. Det skilt har været i Legoland i 20 år – hvorfor er det først nu, at nogen bliver krænket. Jesus Christ.

Leave a Reply