Forside » Roadtrip i USA & Canada #3: Vancouver

Roadtrip i USA & Canada #3: Vancouver

First stop: Vancouver

Som du kunne læse i mit tidligere indlæg om vores tur til USA, var første stop på vores roadtrip var Vancouver i Canada. Byen ligger på Canadas vestkyst omkring 400 km fra Seattle, og der bor omkring 650.000 mennesker + det løse. Til gengæld bor der omkring 2.5 millioner i Vancouver + forstæderne, så der er tale om en metropol. Og så er der fyldt med asiatere (ikke at der er noget galt med det). Det var nærmest det første, vi lagde mærke til - for de er allevegne. Både turister og lokale.

Vancouver på cykel

Nå, det var et sidespring. Back on track. Vores første tre dage på turen var i Vancouver, hvor vi havde en lang liste af ting, vi gerne ville, så efter en omgang morgenmad i vores lejlighed, smuttede vi ud og lejede to cykler hos Bikes and Blades (det kostede omkring 50 CAD ~250 kroner for 5-8 timer, så det var ret billigt, og cyklerne var gode), da vores Airbnb-udlejer fortalte os, at det var et godt sted og, at Vancouver er en meget cykelvenlig by (du får iøvrigt 220 kroner i rejsekredit hos Airbnb, hvis du tilmelder dig via dette link - jeg får 120 kroner til rejsebrug, hvis du booker via Airbnb). Og vores udlejer havde ret. Overalt i byen er der store (grønne) cykelstier - nogle ensrettede og andre i begge retninger - som gør det virkelig nemt at komme rundt. Der er lidt kuperet, men for århusianere er det ingen sag (Kjøwenhavnere får det lidt sværere, men sådan er det). Det første vi gjorde var at cykle ud til Stanley Park for at cykle på Vancouver Seawall, som er en ikonisk tur på 13km rundt om parken langs vandet. Parken er et must-see i Vancouver og meget velbesøgt. Stanley Park er cirka en femtedel større end New Yorks Central Park (så har du lidt til sammenligning) og i modsætning til mange andre parker i moderne storbyer, er Stanley Park ikke menneskeskabt/skabt af en landskabsarkitekt - i stedet har man ladet naturen råde, og det giver et anderledes udtryk. Parken er enorm og har blandt andet en zoologisk have, grønne områder, lidt (meget lidt) strand med mere. Det var en virkelig flot cykeltur i godt vejr, og man får virkelig set både byen og parken på den måde. Vi havde planlagt at gå rundt i parken, men var rigtig glade for at have lejet cykler på grund af distancerne, vi tilbagelagde.

Roadtrip til USA & Canada: Stanley Park på cykel
Starten på vores cykeltur i Stanley Park

Efter Stanley Park cyklede vi rundt til de forskellige nabolag i Vancouver, heriblandt Gastown, Chinatown, Yaletown og videre over Burrard Street Bridge til Granville Island (det vender vi tilbage til).

Chinatown, Gastown og Yaletown

Første stop efter Stanley Park var Chinatown, hvor vi trak cyklerne gennem - det var virkelig deprimerende. Mange hjemløse, mange faldefærdige bygninger og ikke ret meget mere end en lille byport, der markerede, at vi nu var i Chinatown. Kvarteret er efter sigende faldet fra hinanden i takt med, at flere og flere kinesere er kommet til penge og har valgt at bosætte sig i dyrere lejligheder og huse i andre bydele og forstæderne. Synd. Personligt vil jeg ikke besøge Chinatown i Vancouver igen, og ser ingen grund til at anbefale det til andre. Tag til San Francisco eller New York i stedet, hvor du faktisk kan opleve noget autentisk (og liv i det hele taget - her var intet).

Gastown er det oprindelige Vancouver, hvor det hele startede, og vi så blandt andet Gastown Steam Clock - men vi tog ikke et billede, for vi var slet ikke klar over, at det var the sh*t. Kvarteret virkede ret hyggeligt, men da vi ikke lige var hverken sultne eller tørstige, og havde besluttet os for at gøre stop i Yaletown, cyklede vi videre.

Yaletown er en rigtig hyggelig og hip bydel med mange barer, cafeer og lignende. Vi valgte at tage på Starbucks (I know, man kan få så meget bedre kaffe andre steder, men jeg er en sucker for Starbucks. Skyd mig) og få lidt koldt, for vi var efterhånden lidt møre.

Roadtrip i USA & Canada: Starbucks i Yaletown, Vancouver
Starbucks i Yaletown, Vancouver

Granville Island og Public Market

Efter et kort stop (vi er virkelig dårlige til at slappe af i mere end 15, måske 30, minutter ad gangen på sådan en tur), cyklede vi videre til Granville Island, hvor der blandt andet er et public market. Granville Island er utrolig hyggelig (meget brugt ord i det her indlæg) med lidt strand, en marina, et public market og generelt bare lækre cykelstier ud til vandet.

Efter besøget på Granville Island og markedet, smuttede vi forbi Mahony & Sons på Stamp's Landing. Igen var det vores Airbnb-udlejer, der anbefalede stedet på grund af udsigten over Vancouver og byens skyline og så deres øl - så det gjorde vi. Vi fik hver især en øl fra det lokale bryggeri, Stanley Park Brewery. L fik en Noble pilsner, mens jeg fik en 1897 Amber Ale - begge var rigtig gode og smagte af flere. Og det er jo altid et godt tegn.

Roadtrip til USA & Canada: Lokal øl på Mahony & Sons, Stamp's Landing
Nyder de lokale specialiteter på Mahony & Sons, Stamp's Landing

Aftensmad på Davie Street

Efter vores lille øl afleverede vi cyklerne og fik købt ind til madpakker i den lokale Safeway (supermarked). Klokken var omkring 19.00, så vi måtte hellere finde noget aftensmad. Valget faldt på en lille bar ved navn Lucha Verde, som ifølge vores udlejer lavede byens bedste nachos. Jeg håber - for Vancouvers indbyggeres skyld - ikke at det er rigtigt, men de smagte da okay.

Inden maden gik vi lidt ned/op ad Davie Street, der tidligere har været kendt for at være byens homo-gade. Og som billederne nedenfor viser, bærer den stadig præg af det. Der ligger en masse barer og restauranter/cafeer, og gaden er - ligesom resten af byen - hyggelig at opholde sig i.

End of day one

Crazy - så meget tekst om bare én enkelt dag! Håber I finder det interessant. Næste indlæg omhandler de følgende dage, som jeg måske kan klemme sammen - ellers kommer der tre indlæg om Vancouver 😉

Sammendrag
Roadtrip i USA & Canada #3: Vancouver
Navn
Roadtrip i USA & Canada #3: Vancouver
Beskrivelse
Første stop på vores roadtrip i USA & Canada var Vancouver i Canada. Byen har omkring 650.000 indbyggere og er virkelig lækker med hyggelige kvarterer, skyskrabere og markeder med mere.
Forfatter
Udgiver
Thomas Moberg Fitness
Udgiverlogo

3 comments

Leave a Reply