Forside » Sådan forbliver du slank

Sådan forbliver du slank

Læsetid cirka 1 minutter

Du kender typen: Ham/hende, der aldrig tager på, men som ikke følger en kur eller tilsyneladende ikke tænker over, hvad de spiser. Den naturligt slanke type. Men hvordan gør de? Og kan alle lære af det?

Cornell University, Food & Brand Lab har adspurgt 112 “naturligt slanke” voksne om, hvordan de bærer sig ad med at holde deres, lave, vægt. Her fandt de frem til, at de naturligt slanke individer ofte spiste mad af højere kvalitet (mindre forarbejdning umiddelbart), lavede mad derhjemme og forsøgte at lytte til deres sult i stedet for blot at spise uden omtanke og efter impulser. Derudover fik de ikke skyldfølelse, hvis de overspiste.

Resultaterne peger altså på, at i stedet for at opsætte restriktioner og undgå dine yndlingsfødevarer, kunne det være en god ide at fokusere mere på fødevarekvalitet (hmmm, dét har jeg vidst sagt før) og lytte til kroppens signaler i stedet for kvantiteten af mad.

Det er måske ikke nyt for dig, og det er helt bestemt lettere sagt end gjort, men hvis du har prøvet igen og igen at opsætte restriktioner for at tabe dig, kunne du jo overveje en ny tilgang. En nem måde at tilføje mere kvalitet til dine måltider kunne være at tilføje flere grøntsager og lave maden selv. Det kræver mere tid af dig end at varme en hestelasagne fra Aldi, men se det som en investering i din egen sundhed 😉

Kilde: Cornell University, Food & Brand Lab

Leave a Reply