Forside » Workshop med Maxer.dk

Workshop med Maxer.dk

Du kan altid blive klogere. Det gælder alle. Og derfor valgte jeg, at deltage i en workshop om ‘de tre store’ (squat, dødløft og bænkpres), som Jacob Beerman fra Maxer.dk afholdte den 22. marts i AAK’s lokaler i Brabrand. Jacob er en af Danmarks bedste styrkeløftere og har vundet medaljer til både DM, NM og EM. Derudover kender jeg til hans internetpersona og har observeret hans træning i mange år, så jeg var slet ikke i tvivl om, at han ville kunne give mig nogle pointers i de omtalte øvelser.

Workshoppen var præget af en hands-on tilgang, hvor den enkelte fik feedback og nogle pointers at arbejde med – og det fungerede virkelig godt. Personligt fik jeg lidt småting at rette i dødløft og en ‘ny’ måde at indlede mit squat på. Jeg er spændt på at se, hvordan det spænder an.

Opbygningen af workshoppen var ret ligetil: Først snakkede Jacob om opvarmning og viste nogle øvelser, som vi prøvede at lave individuelt. Derefter stod den på squat, bænkpres og dødløft. Jacob fortalte indledende om hver øvelse, deres kendetegn i forhold til kroppe, bevægelser, mobilitet etc. og så fik et par stykker lov til at vise deres løft og få feedback. Efter det gik vi i grupper og fik så feedback fra hinanden og Jacob.

aak
Nana og jeg ‘representer’ lige Performance Gym Aarhus her i AAKs lokaler

Workshoppen henvender sig til alle, der træner, men især de, der ønsker at blive teknisk bedre (og dermed stærkere i det lange løb, mens de forbliver skadesfri). Jacob er meget fokuseret på, at der ikke er én rigtig måde at løfte på, men at alle løfter individuelt alt afhængig af kropsbygning. Samtidig mener han (og jeg for den sags skyld), at ingen har perfekt teknik – den kan altid blive bedre.God teknik hjælper med at undgå skader og på sigt giver det også tungere løft. Og så er det bare federe at løfte flot end tungt og grimt.

Jeg kan klart anbefale workshoppen, så hvis det lyder interessant, kan du klikke dig ind her og selv tilmelde dig eller læse yderligere om Maxer.dks seminarer.

Og så får I lige mit dødløft fra seminaret, hvor jeg “kom til” at lave ny personlig rekord:

Ud over at være en dygtig træner, kan Jacob også noget med de selfies der:

maxerselfie

One comment

  1. Hej Thomas
    Tak for de fine ord! Det var en fornøjelse at arbejde med dig – glæder mig til at høre hvordan de små ændringer kommer til at påvirke dine PR’s!
    Jacob

Leave a Reply