Forside » Tærte med kødbund

Tærte med kødbund

Læsetid cirka 1 minutter

Jeg elsker en god tærte, men nogle gange gider jeg ikke selv lave dejen og købedej indeholder ofte en masse bras. Samtidig elsker jeg kød, så da jeg her den anden dag faldt over en opskrift på tærte med kødbund, måtte jeg afprøve den selv. Så her er den:

foto 2
Ja, æggemassen flød lidt ud, men ellers er den altså flot!

Ingredienser

Bunden:

 • 500 gram hakket oksekød, 3-7% (kyllingekød skulle fungere endnu bedre)
 • 50 gram feta
 • 75 gram skyr
 • Rødløg
 • Hvidlæg
 • Krydderier

Fremgangsmåde:

 1. Bland det hele sammen og mas det ned i et fad ( se billedet nedenunder)
 2. Giv det 15-20 minutter i en almindelig ovn på 160 grader. Min bund trak sig meget sammen, hvilket var skyld i, at æggemassen senere flød ud (jeg har ikke løsningen på problemet endnu, men tilføjer det, hvis jeg får det løst).

foto 1

Fyld:

 • 4 hele æg
 • Krydderier
 • Frisk spinat
 • Broccoli
 • Peberfrugt
 • Squash
 • Eller bare grøntsager efter lyst

Fremgangsmåde:

 1. Pisk æg og krydderier sammen
 2. Snit grøntsagerne i ønskede størrelser
 3. Smid grøntsagerne i bunden, smid spinat hen over og tilføj æggemassen
 4. Giv det hele 30-40 minutter i ovnen på 160 grader og lad det stå og samle sig i 10 minutter
 5. Spis

Selvom det måske ser lidt suspekt ud, smagte det virkelig lækkert, så prøv den af.

Jeg fik inspirationen herfra.

Leave a Reply