TRX-kursus ved ActiveAid.dk

Læsetid cirka 2 minutter

Lørdag den 30. august tog jeg til Viborg for at deltage i TRX Suspension Training course (TRX STC) ved ActiveAid.dk. Dagens underviser var Kim Grandahl Papsø og lad det være sagt med det samme: Det gjorde han rigtig godt.

Velankommet i Viborg begyndte undervisningen med en gennemgang af TRX’en (se billedet nedenfor), justering, startpositioner og -procedurer, progressioner samt TRX-synderne.

Kilde: Activeaid.dk

I løbet af dagen fik vi så lov til at prøve en masse øvelser af, lære at progrediere og regrediere dem og vi var igennem en lille workout i TRX’en. Alt i alt fik vi en god introduktion og udvidet info omkring TRX’en som trænings- og genoptræningsredskab.

Kurset er for alle niveauer, men det hjælper selvfølgelig at kende til almen træningslære, anatomi og fysiologi og så videre.

De vigtigste take aways fra dagen:

  • TRX er træning for alle niveauer (men er ikke oplagt i forhold til hypertrofi*)
  • Du kan træne alle steder
  • Der stilles store krav til din core/stabilitet
  • Især ældre og overvægtige kan have gavn af TRX’en af flere årsager (kan selv indstille sværhedsgrad, det er stående træning og så aktiveres din core hele tiden)
  • *Selvom du træner for hypertrofi, betyder det ikke, at du ikke kan bruge TRX’en. TRX rows eller push ups kan være fremragende øvelser som ekstra udmatning eller til core-stabilisering (og der er mange andre øvelser, du kan have gavn af at implementere i dit program)

Jeg kan varmt anbefale kurset til alle, der ønsker at lære TRX’en at kende og/eller udvide deres viden om den. Personligt bruger jeg TRX ved flere af mine klienter baseret på deres niveau og behov, og så bruger jeg den også selv i min træning – især på ferier, hvor det kan være svært at komme til et træningscenter (og så fylder den ingenting).

Læs mere om kurset her.

Leave a Reply Cancel reply

Exit mobile version
%%footer%%