Forside » Ugens øvelse: 1¼ dips

Ugens øvelse: 1¼ dips

Drømmer du om større triceps? Så er dips en kongeøvelse. Ud over triceps arbejder både pectoralis (brystet) og deltoideus (skuldrene), så dips er en formidabel presse-øvelse.

Ønsker du at sætte endnu større stress på dine triceps, kan du med fordel lave ¼ ekstra gentagelse i toppen, som vist i videoen. I den sidste ¼ af bevægelsen arbejder triceps allermest, hvorfor det ekstra “dip” vil øge time under tension og dermed stresset på triceps.

Prøv det af – det giver et godt “burn” 😉

Triceps’ funktion

Lidt bonusinfo til de af jer, som gerne vil vide lidt ekstra om triceps, kommer her lidt bonusinfo.

Triceps (brachii) udgør i store træk 2/3 af overarmens muskulatur, så hvis du kæmper med at få store arme, kan du prøve at skifte nogle af alle dine curls ud med øvelser til triceps.

Triceps står for at ekstendere (strække) albueleddet – altså strækker man armen, når man bruger triceps.

Musklen består som nævnt af tre “hoveder”; et medialt, et lateral og et langt hoved. De forskellige hoveder har ofte en forskellig fibertypefordeling, men som udgangspunkt består det mediale hoved primært af type 1-fibre (de langsomme), det laterale af type 2B-fibre og det lange hoved af en god blanding. Hvad betyder det så? Jamen de langsomme type 1-fibre reagerer generelt set bedre på mange gentagelser (altså stor udmatning), hvis de skal vokse, mens de hurtige type 2-fibre (begge typer; B og X) reagerer på færre, men tungere gentagelser. Samtidig er type 2-fibre i stand til at vokse sig markant større end type 1-fibrene, hvilket du kan bruge, når du træner triceps (i forhold til sæt og gentagelser).

Leave a Reply