Forside » Ugens øvelse: Seated cable rows

Ugens øvelse: Seated cable rows

De fleste kender seated cable rows (siddende kabeltræk med til ryggen). Øvelsen er virkelig god til at træne latissimus dorsi (den brede rygmuskel) samt biceps (og en masse små muskler i ryggen, som du ikke behøver at kende, men som er vigtige at få aktiveret).

Dog er det langt fra alle, der kører øvelsen optimalt. Her vil jeg give min anbefaling i forhold til udførsel af øvelsen samt fokuspunkter, du skal være opmærksom på.

Sådan udfører du seated cable rows

Start med at sidde oprejst med ret ryg og let strakte ben. Træk håndtaget (her et neutralt greb) til underkanten af brystet, mens du samler skulderbladene (retraktion af scapula) og holder skuldrene/nakken nede (ellers ender du med at trække hele vægten med nakken). Hvis du ikke kan holde skulder og nakke nede, kører du højst sandsynligt for tungt. Er du i tvivl om dette, kan du holde to sekunders pause i toppen af løftet (når håndtaget rører dit bryst), mens du virkelig klemmer skulderbladene sammen.

Sænk vægten tilbage, mens du stadig sidder oprejst (lad være med at hive kroppen frem og tilbage). Mere avanceret kan du protahere skulderbladene i bunden af øvelsen (altså det modsatte af at samle dem; “skille” dem ad), men vent med dette, til du aktivt kan samle dem uden at aktivere nakkemuskulaturen/hæve skuldrene.

Et lille tip kan være at læne dig en smule fremover i hele øvelsen (uden at trække skuldrene op, når du trækker vægten). Det kan give en bedre kontakt til rygmusklerne.

Se øvelsen her:

Leave a Reply