Forside » Home gym 1.0

Home gym 1.0

Da L og jeg købte vores nuværende hus, vidste vi godt, at vi nok ikke ville få plads til det home gym, vi drømte om (nok primært min drøm, men L er ret nede med, at det kunne være fedt at træne derhjemme, når det var/er nødvendigt).

Min drøm var/er dog lidt større. Her snakker vi Eleiko-udstyr, mulighed for vægtløftning, masser af bumper plates, råt indrettet og så videre.

Så kom vores dreng til verden, og pludselig blev tiden lidt mere knap, og især L har fået sværere ved at få styrketrænet på grund af amning, mor-er-det-eneste-der-dur, manglende nattesøvn og så videre. Det irriterede mig, at det nu lige pludselig primært var mig, der havde mulighed for at få trænet. Så det gjorde jeg noget ved.

Jeg ligger jo sjældent på den lade side, så efter en af W's hårde uger, bestilte jeg noget udstyr, så vi kunne træne derhjemme. Udstyr, vi nærmest ikke har plads til 😀 Men det er så starten på vores home gym.

Home gym med justerbar bænk og justerbare 50 mm håndvægte

Udstyret

Når du kun har et lille lokale/rum til rådighed, skal du anskaffe dig det, der giver dig mest "bang for your buck" (læs andre gode råd om til din træning her). Så en yoga-måtte og et par elastikker bør du gå langt udenom. Det er der sgu ingen, der nogensinde er kommet i form af.

Træning med frivægte er mere mit område. Samtidig giver det mulighed for at træne hele kroppen igennem - underkroppen inklusiv, selvom mange disco-pumpere glemmer den. Derfor købte vi selvfølgelig et par håndvægte.

Gå efter 50 mm håndvægtsstænger

Men ikke de der skod 30 mm håndvægte fra Harald Skrald. Valget faldt istedet på disse 50 mm vægtstænger fra Getbig.dk (annonce-link) med et par fjederlåse (annonce-link) til, så vi selv kan sætte vægtskiver på og justere vægten efter behov. Ja, det er mere bøvlet end at have en million håndvægte fra 2-50kg - men billigere og så fylder det mindre. Her vil jeg lige indskyde, at de er markant sværere at balancere på lårene, end dine standard TechnoGym-håndvægte - ganske enkelt fordi det ikke er selve skiven, der kommer til at hvile på lårene.

Det gør det lidt sværere at håndtere tunge vægte, men sådan er det. Vi havde ikke plads til en hel række af håndvægte, så det her er det bedste kompromis.

Vi valgte 50 mm stænger, så vi kan bruge skiverne til en standard 50 mm vægtstang (barbell), som jeg forventer, vi køber i 2020. Husk det, når du kigger på udstyr. 30 mm er ikke standarden, og vil du gerne have noget udstyr, som ikke er helt skrald, vælger du 50 mm med olympiske mål (diameter på 45 cm for skiverne etc., 220 cm lang vægtstang og så videre).

Skiver til dine vægtstænger

Vi har selvfølgelig købt skiver til. Valget faldt på disse vægtskiver med gummi hos FitnessGruppen i Århus (annonce-link), og vi købte 4 styk 1,25 kg-, 4 styk 2,5 kg- og 12 styk 5kg-skiver. Det betyder, at hver vægtstang kan loades med 37,50 kg + stang (5 kg) = 42,5 kg. Det er nok til de fleste øvelser - stærkere er jeg trods alt ikke. Derudover er det svært at få plads til flere skiver, hvis du også vil have en lås på, så skiverne ikke falder af. Derudover kan vi bruge dem på en fremtidig vægtstang, så det er jo ret fedt.

Justerbar bænk all the way

Derudover skulle vi bruge en justerbar træningsbænk. Her faldt valget på modellen MH L115 fra Getbig.dk (annonce-link) af flere årsager. Først og fremmest fik vi den til 899 kroner, hvilket er ret billigt. Derudover kan den justeres både i sæde og ryglæn og både incline og decline - så er vi ligesom dækket ind. Samtidig kan den også holde til en belastning på 250 kg, hvilket vil sige, at jeg skal bænke +160 kg, før det bliver et problem. Det kommer nok ikke til at ske lige foreløbig 😀

On top of that kan man tilkøbe leg curl-udvidelse og leg press-udvidelse samt en curl-bænk. Og så er lykken jo gjort. Det må være 2020-planen.

Måtter til vores home gym

Måtterne tjener to formål: 1) at beskytte gulvet og 2) så ser det bare pænere ud.

Vi har købt disse måtter (annonce-link) og indrømmet; de er mest for show. De er pæne og afgrænser vores træningsområde fint - men du skal ikke droppe en vægt på dem og håbe, gulvet ikke tager skade. De måler 62x62cm og er 1 cm tykke. Skal du have noget, du kan dødløfte på, skal du opgradere på denne front. Det gør vi, når jeg får anskaffet en stang, bumper plates og et rack 🙂

Men se resultatet: Det ér bare pænere og yder da en smule beskyttelse af vores fine gulv.

Home gym med justerbar bænk, justerbar 50 mm håndvægte og måtter

Samlet pris

 • 2 x håndvægtsstænger: 558 kroner
 • 4 x fjederlåse: 156 kroner
 • 12 x 5 kg vægtskiver: 1.140 kroner
 • 4 x 2.5 kg vægtskiver: 260 kroner
 • 4 x 1.25 kg vægtskiver: 140 kroner
 • 1 x justerbar træningsbænk: 899 kroner
 • Måtter (6 styk): 199 kroner

I alt: 3.352 kroner

Next steps: Home gym 2.0

Vi mangler helt klart muligheden for at træne med en vægtstang (barbell). Derudover savner jeg helt vildt at dødløfte, squatte og bænkpresse. Derfor kigger jeg både efter nyt og brugt udstyr til dette.

Helt konkret snakker vi om:

 • Vægtstang (fås i mange prisklasser og afhænger af dine behov. Beskriver det lidt nærmere, når det bliver aktuelt)
 • Squat rack (her kigger jeg på dette squat rack (annonce-link) fra GetBig, fordi det lever op til mine krav og kan komme til at fylde utroligt lidt. Samtidig kan det bruges til dips)
 • Bumper plates (fordi jeg vil være i stand til at smide med tingene den dag, vi får et beton gulv 😛 )
 • Eventuelt nyt gulv/måtter til dødløft (tænker faktisk at bygge noget selv)

Afrunding

There you have it. Nogle vil nok kalde vores home gym mangelfuldt, og der er klart plads til forbedring. Men når alt kommer til alt, kan vi træne hele kroppen igennem - og det er jo det vigtigste.

Nu skal vi bare have ryddet op i rummet og gjort plads til et squat rack - så følger vi forhåbentlig trop med det, så vi kan squatte, bænke og dødløfte 🙂

Hvordan ser dit/jeres home gym ud - hvis du/I har et?

Disclaimer: Annoncelinks

Når jeg skriver "annoncelink" eller "reklamelink" efter et link, betyder det, at der er tale om et affiliate-link. Det vil sige, at bruger du linket og køber en eller flere varer fra den side, der linkes til, får jeg en procentdel i provision.

Firmaerne, der omtales i dette indlæg, har ikke betalt mig for at annoncere og ved ikke, at jeg linker til deres site. Der er således ikke tale om en reklame-artikel. Jeg linker til produkter, jeg selv har købt og betalt - og vælger du så at følge mine links og handle på siderne, falder der en lille skilling af til mig (og tak for det), så jeg kan betale for hosting af denne side.

Sammendrag
Home gym 1.0
Navn
Home gym 1.0
Beskrivelse
Endelig har vi fået købt udstyr til et home gym. Med tilføjelsen af lille W til vores familie, er tiden blevet mere knap og vi vil stadig gerne træne - det kan vi nu.
Forfatter

One comment

Leave a Reply